HOME              PRINT  ISSN 2412-6373  | ONLINE ISSN 2413-3892

 feed-image AJMHS Feed  

The ALBANIAN JOURNAL of MEDICAL
and HEALTH SCIENCES

The Official Journal of the University of Medicine, Tirana
Formerly "Bulletin of Medical Sciences"

Buletin i Universitetit të Tiranës; Seria Shkencat Mjekësore 4; viti 1989

Bulletin of Tirana State University, Medical Sciences Series 4, Year 1989

Shoqata mjekësore, levë e rëndësishme në zhvillimin e përparimin e mjekësisë shqiptare

Petrit Gaçe

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 3-14

Klozapina në mjekimin e skizofrenisë kronike

TeftaPikuli, Ulvi Vehbiu

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 15-20

Roli i refluksit gastroezofageal (NGO) në astmën e fëmijës

Engjëllushe Mezini

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 21-26

Efektet e nitroprusidit të natriumit në të sëmurët me pamjaftueshmëri të zemrës e debit të ulur

Sokol Maraq, Gëzim Boçari

27-32

Diagnostikimi i sëmundjes iskemike të zemrës me ndihmën e provës farmakologjike të dipiridamolit (persantinës) të injektuar me rrugë venoze

Ymer Hoxha

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 33-40

Ndryshimet radiologjike kockore në artritin reumatoid juvenil (ARJ)

Krenar Preza, Drita Fejzo

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 41-49

Konsiderata nga mjekimi ni të traumatizuarve në shtyllën dhe palcën kurrizore

Agim Kolasi, Perlat Hodo

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 50-64

Ndryshimet e gjakut në tumoret e trurit

Jani Avrami

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 65-72

Testi i përcaktimit të veprimtarisë së N-acetil transferazës nhë klinikë

Eftim Adhami, Klement Shteto

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 73-76

HIGJIENË DHE EPIDEMIOLOGJI

Ethja hemorragjike e Krime-Kongos

Elmaz Eltari, Mehdi Cani, Silva Bino, Tahir Bitri, nMark Nufi, Izet Aliu, Vangjel Basko, Koli Prifti

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 77-86

Karakteristika të zhvillimit të fëmijëve dhe adoleshentëve në RPS të Shqipërisë

Vojsava Sharko

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 87-94

Ndikimi i ngarkesës dhe stresit termik në organizimin e punëtorëve të industrisë së qelqit

Lumturi Shehati, Siri Leskoviku, Stilian Buzo

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 95-103

Të dhënat paraprake mbi identifikimin e P.aeruginosa nga mostrat klinike

Zija Jacaj

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 103-110

Rezistenca bakteriale e Shigela flexner në rrethin e Përmetit për periudhën 1981-1985

Ali Lushnja

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 111-120

KUMTESA

Mbi 4 raste të para helmimi të mprehtë nga kadmium stearat

Ali Sula, Pranvera Bitri

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 121-124

EKSPERIMENTALE

Përdorimi i transplanteve kockorë me pendukul muskulor, në plotësimin e hershëm të humbjeve kockore shkaktuar nga armë zjarri

Halo Keraj

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 125-130

RECENSIONE

Farmakologjia klinike—Bazat terapeutikës

Sabit Brokaj, Viron Xhillari

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 131-132

Recension i librit: “Organizimi shëndetësor në RPS të Shqipërisë”

Ylli Sarolli

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 133-136

INFORMACIONE

Kursi i 18-të ndërkombëtar i perfeksionimit

Mentor Petrela

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 137-140

Kryesia e Shoqatës Mjekësore Shqiptare analizon veprimtarinë e deritanishme dhe përcakton detyrat për të ardhmen

Gjergj Minga

141