HOME              PRINT  ISSN 2412-6373  | ONLINE ISSN 2413-3892

 feed-image AJMHS Feed  

The ALBANIAN JOURNAL of MEDICAL
and HEALTH SCIENCES

The Official Journal of the University of Medicine, Tirana
Formerly "Bulletin of Medical Sciences"

Buletin i Universitetit të Tiranës; Seria Shkencat Mjekësore 3; viti 1989

Bulletin of Tirana State University, Medical Sciences Series 3, Year 1989

Fakulteti i Mjekësisë në 45-vjetorin e çlirimit të Atdheut

Sabit Brokaj

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 3-10

Veçori klinike të neurozës fobike dhe mjekimi i saj me imipraminë

Ulvi Vehbiu, Donika Kerenxhi

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 11-18

Blloku sinoatrial dhe ndalimi sinusal

Pandeli Çina, Anesti Kondili, Gjin Ndrepepaq, Ylli Popa

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 19-30

Disa veçori të tuberkulozit osteoatrikular të gërshetuar me tuberkulozin e mushkërive

Bedri Bylyku, Hektor Çoçoli

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 31-42

Veçoritë etiologjike të empiemave në fëmijët

Luljeta Kote

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 43-48

Trajtimi riaftësues pas operimeve të hernies diskale lumbo-sakrale

Nasi Bozheku

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 49-54

Meningjiti baqkterior nga hemofilus influenc tek fëmijët 0-1 vjeç

Natasha Çërava

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 55-60

Disa vlerësime të 300 stapedektomive – gjendja e dëgjimit 10-vjet pas ndërhyrjes kirurgjikale

Adnan Këlliçi

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 61-66

Ndërlikimet e hershme postoperatore vnë kirurgjinë e segmentit pieloureteral

Mustafa Xhani

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 67-72

Nekrotomia tangenciale

Gëzim Pepi

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 73-76

Studimi i urolitiazës në rrethin e Matit në bazë vtë depistimit aktiv të popullsisë dhe trajtimi mjekësor i saj

Xhelal Dezhgiu

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 77-82

Hipertonia arteriale dhe shtatzënia binjake

Agron Agolli

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 83-88

Dinamika e fraksioneve të kalciumit plazmatik në të sëmurë uremikë që mjekohen me hemodializë

Myftar Barbullushi, Stilian Buzo, Doc. Nestor Thereska, Alketa Koroshi

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 89-92

HIGJIENË DHE EPIDEMIOLOGJI

Vlerësimi i ekspozimit ndaj vibracioneve në procesin e ribatinimit

Shkëlqim Mema, Qeramedin Kodra, Besnik Serjani

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 93-98

Intoksikacionet profesionale nga kromi dhe kripërat kromike në repartet kimike

Skënder Skënderaj, Klara Kurbini, bFanika Shahini

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 99-106

STOMATOLOGJI

Rezultatet e largëta të protezave të derdhura dhe protezave shinë

Budie Sina, Ruzhdije Qafmolla

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 107-114

Përdorimi i dhëmbëve me vidë të derdhur me aliazhin krom-nikel në ndërtimin e urave të palëvizshme

Fejzi Keraj

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 115-122

KUMTESA

Dy raste të kancerit të rektumit pas malinjizimit të rektokolitit hemorragjik

Bardhyle Çobani

123