HOME              PRINT  ISSN 2412-6373  | ONLINE ISSN 2413-3892

 feed-image AJMHS Feed  

The ALBANIAN JOURNAL of MEDICAL
and HEALTH SCIENCES

The Official Journal of the University of Medicine, Tirana
Formerly "Bulletin of Medical Sciences"

Bulletin i Universitetit të Tiranës; Seria Shkencat Mjekësore 1; viti 1990

Bulletin of Tirana State University, Medical Sciences Series 1, Year 1990

Përgatitja e mjekut të përgjithshëm parim bazë në programin e Fakultetit të Mjekësisë

Josif E. Adhami

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 3-8

Veçoritë e mjekimit të diabetit tek të sëmurët e moshuar

Iusuf Kalo, Luljeta Çakërri, Feçor Agaçe

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 9-16

Funksioni i nyjes atrioventrikulare në disfunksionin e nyjes sinusale

Gjin Ndrepepa, Pandeli Çina, Anesti Kondili

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 17-24

Interferimet e alfametildopa-s mbi disa parametra kryesore të biokimisë klinike

Klement Shteto, Tomor Limaj

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 25-28

Vlera e provës ushtrimore elektrokardiografike 3 javë pas infarktit të pakomplikuar të miokardit

Mimoza Lezha, Martina Heba, Ylli Popa

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 29-38

Probleme të relaparatomisë urgjente në repartin e kirurgjisë së Spitalit të Beratit në vitet 1980-1989

Jovan Vesho, Mehdi Agolli

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 39-42

Roli i anuloplastikës mitrale me unazë Carpentier në përmirësimin e rezultateve të kirurgjisë rekonstruktive mitrale

Ali Refatllari, Petrit Gaçja, Veli Zogu, Ajli Alushani, Arben Baboçi

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 43-52

Mbi disa veçori të rontgendiagnostikës në plagosjet me armë zjarri të gjoksit

Ilir Prifti, Agim Grimci, Myzafer Brati, Lavdim Gjonçaj

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 53-62

Të helmuarit me pesticide fosfororganike të shtruar në IKMU gjatë viteve 1979-1988

Engjëll Mastori, Sterio Karanxha, Kastriot Zotaj, Zihni Sula, Marsida Qemo

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 63-72

Ekokardiografia me kontrast në defektin interatrial

Lutfie Muka

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 73-78

Rezultatet e ndikimit të ujit mineral të Glinës në sëmundjen e urolitiazësë

Thanas Naçi

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 79-84

Klinika e diarreve të mprehta me dehidrim të rëndë

Andrea Gudha

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 85-90

Roli i moshës, seksit dhe profesionit në shfaqjen e sindromës radikulare lumbosakrale diskogjene

Nasi Bozheku

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 91-96

HIGJIENË DHE EPIDEMIOLOGJI

Dermatozat profesionale nga lëndët kimike në qytetin e Tiranës për vitet 1986-1988

Fabiola Ndoni

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 97-106

Dermatozat profesionale në punëtorët e ndërmarrjeve që përgatitin material ndërtimi gjatë viteve 1976-1986

Violeta Gjino

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 107-120

Disa aspekte klinike dhe mjekimit të infestimit nga xhardia-lamblia në moshën pediatrike

Behar Shehu, Shyqyri Josa, Paskal Cullufi

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 121-128

Studim mbi purifikimin e sulfat amoni anatoksinës tetanike të prodhuar me terren semisintetik

Nadia Dollaku

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 129-136

Të dhëna mbi treguesit biologjikë të ekspozimit të fëmijëve ndaj plumbit

Valdete Bizhga, Afrim Tabaku

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 137-144

STOMATOLOGJI

Përvoja jonë në korrigjimin e defekteve pas uronoplastikës

Samedin Gjini

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 145-150

KUMTESA

Simpatikoblastoma fëminore e shoqëruar me sarkoidozë limfo9glandulare

Xhevdet Harasani, Pëllumb Bitri, Arben Santo

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 151-154

Disa veçori kliniko-laboratorike të lupusit eriteëmatoz të desiminuar tek fëmijët

Drita Fejzo, Genc Sulçebe

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 155-160

Përvoja jonë në mjekimin e induratio penis plastica

Shyqyri Basha

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 161-164

EKSPERIMENTALE

Prodhimi laboratorik i insulinës, për përdorim human, nga gjendrrat pankreatike të kafshëve

Viron Xhillari

Buletini i Shkencave Mjekesore. 1990: 165