HOME              PRINT  ISSN 2412-6373  | ONLINE ISSN 2413-3892

 feed-image AJMHS Feed  

The ALBANIAN JOURNAL of MEDICAL
and HEALTH SCIENCES

The Official Journal of the University of Medicine, Tirana
Formerly "Bulletin of Medical Sciences"

Buletin i Universitetit të Tiranës; Seria Shkencat Mjekësore 1; viti 1989

Bulletin of Tirana State University, Medical Sciences Series 1, Year 1989

Arritjet në luftën kundër sëmundjeve ngjitëse dhe drejtimet kryesore të kufizimit të tyre për të ardhmen

Kristo Pano, Minella Papajorgji

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 3-8

Mediastiniti si ndërlikim pas operimeve për zëvendësimin e valvulave të zemrës

Veli Zogu, Petrit Gaçja, Ajli Alushani, Ali Refatllari

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 9-14

Disa faktorë të mundshëm risku për kancerin e gjirit

Adelina Mazreku

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 15-20

Rëndësia e ekzaminimit bioptik në diagnozën e sëmundjeve inflamatore kronike të zorrëve: rektokoliti kronik idiopatik

Pëllumb Bitri

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 21-28

Një modifikim në mikrokirurgjinë e glaukomës

Gjergj Cepa

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 29-38

Hepatitet granulomatoze

Gojart Cerga

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 39-46

Rikonstruksioni i ligamentit kruciat i përparmë me tendinin e muskulit biceps femoris

Pëllumb Karagjozi

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 47-56

Vlera e indometacinës pas meniskektomisë

Gjergj Çaushi

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 57-64

Përvoja e klinikës I së kirurgjisë në mjekimin e tetralogjisë Fallot

Arben Baboçi, Petrit Gaçja, Veli Zogu, Ajli Alushani, Ali Refatllari

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 65-78

Trajtimi i laparocelave me allo plastikë mersileni

Nikollaq Kaçani, Besim Elezi

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 79-84

Jetëgjatësia dhe shkaqet e vdekjes në të sëmurët me kancer parësor të mëçisë

Kujtim Bodinaku

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 85-90

Mjekimi kirurgjikal i refluksit veziko-uretral me metodën Cohen

Tefta Rota

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 91-94

Ecuria e menjëhershme pas operimeve për zëvendësime valvulare mitralike në të sëmurët  me hipertension mushkërior

Enri Gliozheni, Fedhon Meksi, Efrosina Kajo

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 95-100

Diagnoza citologjike e karcinomës bronko-mushkëriore periferike me anë të materialit të marrë me furcim në mukozën bronkiale

Xhevdet Harasani, Albert Sotiri

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 101-108

Roli i temperaturës në mbrojtjen e miokardit me përgatesë kardioplegjike kristaline

Veli Zogu, Sokol Mara, Roland Xhaxho

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 109-116

Rishfaqje lokale pas heqjes abdominale perineale në të sëmurët me karcinomë rektale të operuar në Institutin Onkologjik nga viti 1977-1986

Agim Karaj, Adelina Mazreku, Naun Theodhosi, Astrit Alimehmeti

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 117-122

Ndikimi i hiperptolaktinemive mbi fekonditetin femëror, studim i 23 rasteve me infertilitet

Nikita Manoku

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 123-126

Vrojtimet tona mbi mjekimin me antibiotikë të enteriteve nga salmonela

Eli Foto

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 127-134

Otiti i mesëm akut i qelbëzuar

Kostandin Balloma, Pjerin Radovani

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 135-140

Disa aspekte epidemiologjike dhe klinike të reumatizmit të zemrës tek fëmijët

Edmond Pistuli

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 141-144

Vlerësime kliniko-ekokardiografike të stenozës mitrale

Spiro Qirko, Sabit Brokaj, Ylli Popa

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 145-152

HIGJIENË DHE EPIDEMIOLOGJI

Një rast mocetome në Shqipëri e shkaktuar nga actinomadura madurae

Minella Papajorgji, Patrick Boiron

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 153-156

STOMATOLOGJI

Të dhëna klinike statistikore mbi tumoret beninje të pjesëve gojë-nofull-fytyrë

Zhani Qirko, Ago Shametaj, Dhori Pojani

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 157-166

PROBLEME AKTUALE TË MJEKËSISË

Aspekte të endokrinologjisë të sistemit tretës (ST)

Elsa Kone, Bardhi Çako, xheladin Çeka

Buletini i Shkencave Mjekësore 1989: 167